maandag 28 oktober 2013

Met de rolstoel door Berlijn

Loftcube van studio aisslinger
In de herfstvakantie was ik jarig en Pieter heeft me verrast met een bezoek aan Berlijn! Ik had van te voren een aantal tips, een paklijst, de tijd van vertrek en het weerbericht gekregen. De tips en de paklijst:
- we gaan naar het oosten en het westen
- vogels
- jaren '80
- ik mocht zelf bepalen wat we gingen doen en hoe lang we weg zouden blijven
- de rolstoel moest mee en mijn gehandicaptenparkeerkaart
Donderdagavond zijn we vertrokken en na anderhalf uur rijden met ons busje zou de verrassing beginnen. Ik had géén idee wat we zouden gaan doen. Alles wat ik had bedacht, bleek niet te kloppen. Maar op de Duitse grens werd het me duidelijk: ik kreeg twee reisgidsen van Berlijn en vanaf dat moment moest ik zelf bepalen wat we gingen doen. En ook de tips vielen op hun plaats: vogels uit het liedje van Klein Orkest (Over de muur) en de val van de muur in 1989...
We hebben diezelfde avond vlak voor Berlijn in de bus overnacht en daarna hebben we 2 nachten in een hotel in Berlijn geslapen. In Berlijn zelf mag ons busje eigenlijk niet rijden (te 'oud'), maar met mijn gehandicaptenparkeerkaart mochten we overal in Berlijn gratis parkeren. We hebben drie dagen lang, 12 uur lang door Berlijn 'gerold' en voornamelijk architectuur bekeken. Afgezien van de spierpijn in armen en schouders van het rollen met de rolstoel, was het superleuk cadeau - ik wil zeker nog een keer terug naar Berlijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten