donderdag 20 maart 2014

Laatste, vreemde controle in het UMC

Afgelopen dinsdag had ik een controle-afspraak met dr. Van Roermund. Het was de laatste keer dat het daar was - dr. van Roermund gaat eind maart met pensioen bij het UMC. Hij gaat verder in het Medisch Centrum Amstelveen en de Sint Maartenskliniek in Woerden.

Röntgenfoto's maken
Ook al zijn er in januari nog foto's gemaakt, de chirurg wilde nu toch ook röntgenfoto's hebben. Het maken van de foto's ging wel wat moeizaam. Eerst werd ik verward met een andere patiënt: 25 jaar ouder met bekkenproblemen. Die dame bleek er helemaal niet te zijn. Knap dat ze me (ondanks dat ik me moest identitificeren) toch onder een andere naam ingeroosterd kregen bij röntgen.
Toen dat eenmaal recht gezet was en ze de juiste patiëntgegevens hadden, bleek de man die voor mij bij röntgen aan de beurt was in slaap gevallen te zijn op de behandeltafel. Het kostte wat moeite om hem naar het kleedkamertje te brengen. En toen ik dan eindelijk aan de beurt was, bleek zijn gebit er nog te liggen...
Maar goed, na een dik uur wachten konden de foto's gemaakt worden.

Uitslag
De foto's waren niet helemaal op de juiste manier gemaakt, zodat een vergelijking met andere foto's niet goed te maken. was. Toch dacht de chirurg verbetering te zien. De cystes (holtes in het bot) leken weer wat verder opgevuld te zijn met nieuw bot. De boteindes in het gewricht worden steeds een beetje egaler. Toen ik vroeg of er al iets te zeggen was over de ruimte tussen de boteindes, zei de chirurg dat het daar eigenlijk niet om gaat, maar juist om het dichtgroeien van de cystes. En dat terwijl hij in januari nog zei dat het dichtgroeien van de cystes een mooi bij-effect was, maar dat de ruimte die zou moeten ontstaan in het gewricht het eigenlijke doel is. Ben ik nou gek of...
Maar wat er ook gebeurt in mijn enkel, ik lijk er wel baat bij te hebben. Bepaalde (hele nare) pijn heb ik niet meer. Ik heb nu voornamelijk nog last van pijn als gevolg van het revalideren, maar dat zal hopelijk wel een keer over gaan. Ik loop nog wel met een stok en langere stukken met krukken, maar dat vind ik niet erg.

Vervolg
Over 3 maanden moet ik opnieuw terug voor controle. Dan is het precies een jaar geleden dat ik de Ilizarov-enkeldistractie is toegepast en kan er met 'zekerheid' gezegd worden of de behandeling geslaagd is. Als het goed is kan ik dan naar de Sint Maartenskliniek voor een gesprek met dr. Van Roermund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten