vrijdag 28 juni 2013

Zoektocht naar verbandmiddelen

Maandag
Asterix in het Huis dat gek maakt
Bij vertrek uit het ziekenhuis kregen we van de ziekenhuisapotheek een zak met verband- en ontsmettingsmiddelen mee. Het leek heel wat, maar thuis zagen we dat we het er maar 4 dagen mee zouden redden. En dat terwijl ik nog voor zo'n 35 dagen verband nodig zou hebben.

Dinsdag
Bij de huisarts heb ik gevraagd om een recept en die zou dat doorfaxen naar de dichtstbijzijnde apotheek bij Pieter in de buurt. Helaas gaf mijn verzekering (OHRA) aan dat ik ik bij deze apotheek wel medicijnen kon krijgen, maar geen verbandmiddelen - daarvoor  was namelijk geen contract met deze apotheek afgesloten. Teruggebeld naar de huisarts of de recepten naar een andere - wel gecontracteerde - apotheker konden sturen. Bleek de assistent net de recepten door de papierversnipperaar gehaald te hebben. Of de apotheek het niet kon doorfaxen? Dat kon gelukkig.

Woensdag
Pieter naar de apotheek. "Ja hoor, wij kunnen dat wel leveren, maar u moet dat wel zelf betalen. U heeft namelijk geen machtiging voor verbandmiddelen en dus vergoedt de verzekeringsmaatschappij dit niet.... " Machtiging? Wat nu weer?
Bij thuiskomst gebeld naar de verpleegafdeling orthopedie van het UMC - zij snapten meteen wat er aan de hand was en faxten direct een machtiging plus recept door, maar.... naar de verkeerde apotheek. Dat kon gelukkig makkelijk worden recht gezet, dus niets stond ons meer in de weg voor verdere verpleging.

Donderdag 
Gisteren is Pieter naar de gecontracteerde apotheek gegaan om het recept met machtiging van het UMC op te halen. Helaas had de apotheker de gevraagde verbandmiddelen niet op voorraad. Of hij vrijdag terug kon komen...

Vrijdag
Vandaag is Pieter weer naar de apotheek gegaan - maar helaas, nog steeds was de bestelling niet binnen. Uiteindelijk heeft de apotheek 's avonds de helft van het gevraagde verband bezorgd. Helaas nog niet voldoende, in plaats van de gevraagde 600 dubbele verbandjes, hebben we er nu 300. Misschien dacht de apotheker dat we 600 enkele verbandjes nodig hadden? Maar goed, we kunnen weer even vooruit.

Het huis dat gek maakt
In de strip 'Asterix verovert Rome' komt 'Het huis dat gek maakt' voor. Op You Tube staat een filmpje over dit huis. Zoals Asterix en Obelix zich voelen in dat huis, zo voelden wij ons deze week. Hoe kan het verkrijgen van zo iets simpels als verband - zó lastig zijn? Hier het fragment: Het huis dat gek maakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten